Aktualno

SREČANJE KRAŠKIH OVČARJEV V BAZOVICI PRI TRSTU V NEDELJO 22.SEPTEMBRA 2019

 

Luciana in Carlo Mezgec ponovno organizirata srečanje lastnikov kraških ovčarjev v Bazovici.

Podatke o dogodku najdete na tej povezavi.

Lepo vabljeni!

Delavnica z Blažem Vehovar ob razstavi Ameriški sen

 

Razstava je podaljšana do 15. 9. 2019.

Evropska razstava psov v Welsu, Avstrija

 

V nedeljo, 16. junija se nas je nekaj članov Kluba kraških ovčarjev Slovenije udeležilo Evropske razstave psov v Welsu. Prijavljenih je bilo 6 kraških ovčarjev, sodila pa je poljska sodnica Anna Kochan.

 

V  razredu odprti je Carlo Mezgec s psom Portosom dosegel ODL II, RCACA; GR. Ch. Naj Srednjedravski lastnice Janje Zimšek je v razredu prvakov dobil ODL I, CACA, R CACIB; v razredu veteranov pa je Nil lastnika Viktorja Krenapsarna Lumivik dosegel ODL I, BV IN VBOB – evropski veteranski prvak 2019. S tem je Nil okronal svojo dolgo razstavno pot, saj je dosegel svoj stoti naziv BOB.

 

Med čakanjem na BIS program smo obiskali tudi stojnico KZS ter pokramlajali s predsednikom Štefanom Šinko, ter se pripravili na še eno nalogo tega dne. V BIS programu je poleg razstavnega programa sledila tudi predaja zastave FCI; avstrijska kinološka zveza jo je predala slovenski kot organizatorju evropske razstave 2020 v Celju

 

Ob sami predaji zastave v roke predsednika Štefana Šinka so v krog prišli v narodne noše oblečeni harmonikar Matic Lorbek, Janja Zimšek s kraškim ovčarjem Najem Srednjedravskim in Viktor Kren z Nilom. Ob zvokih harmonike tudi gledalci niso ostali ravnodušni, saj so naše predstavnike s ploskanjem spremlaji cel krog

 

S tem se je naša razstavna nedelja zaključila in v večernih urah smo se odpravili proti domu.

 

Fotografije

 

Dopis DVKKO vzrediteljem

OBVESTILO VZREDITELJEM IN LASTNIKOM PLEMENJAKOV

 

Spoštovana lastnica, spoštovani lastnik!

 

Po  pregledu dokumentacije smo ugotovili, da je oz. bo v kratkem vaši samici / vašemu samcu  potekla veljavnost vzrejnega dovoljenja.

 

V kolikor želite še naprej vzrejati  vas pozivamo, da se udeležite spomladanskega vzrejnega pregleda, ki bo v nedeljo, 31. marca 2019 na vadbišču KD Maribor, saj po sklepu Komisije za strokovna vprašanja KZS, podaljšanje po pošti ni več dovoljeno.

 

Na pregled se morate predhodno prijaviti; vsa navodila o prijavi bodo pravočasno objavljena na spletni strani Državne vzrejne komisije na www.kinoloska.si.

Za  morebitno podaljšanje vzrejnega dovoljenja  ( kakor tudi za prijavo legla ) morata imeti samec in samica oddan DNA profil. V primeru, da  nam ga še niste oddali, ga morate v pisni obliki ( fotokopija DNA profila ) prinesti na vzrejni pregled. Prosimo, da ta dokument OBVEZNO prinesete s seboj.

Enako velja za vse tiste samce in samice, ki že imajo trajno vzrejno dovoljenje, vendar v naši evidenci še nimamo njegovega/njenega DNA profila.

Ta dokument morate obvezno priložiti k prijavi paritve!!

 

Prav tako morate obvezno pred paritvijo preveriti, ali ima veljavno vzrejno dovoljenje izbrani samec oz. izbrana samica.

Seznam vsem aktivnih samcev in samic se nahaja na spletni strani naše DVK.

 

DVK KO  je na svoji 15. korespondenčni seji, ki je bila dne 17.01. 2019 sprejela sledeči SKLEP:

Državna vzrejna komisija za kraške ovčarje ne bo več podpisala nobene paritve samca in samice, ki ne bosta imela izpolnjenih vseh pogojev za vzrejo.

 

Lep kinološki pozdrav!

Branka Krajnc Sluga – predsednica DVK KO