Aktualno

Dopis DVKKO vzrediteljem

OBVESTILO VZREDITELJEM IN LASTNIKOM PLEMENJAKOV

 

Spoštovana lastnica, spoštovani lastnik!

 

Po  pregledu dokumentacije smo ugotovili, da je oz. bo v kratkem vaši samici / vašemu samcu  potekla veljavnost vzrejnega dovoljenja.

 

V kolikor želite še naprej vzrejati  vas pozivamo, da se udeležite spomladanskega vzrejnega pregleda, ki bo v nedeljo, 31. marca 2019 na vadbišču KD Maribor, saj po sklepu Komisije za strokovna vprašanja KZS, podaljšanje po pošti ni več dovoljeno.

 

Na pregled se morate predhodno prijaviti; vsa navodila o prijavi bodo pravočasno objavljena na spletni strani Državne vzrejne komisije na www.kinoloska.si.

Za  morebitno podaljšanje vzrejnega dovoljenja  ( kakor tudi za prijavo legla ) morata imeti samec in samica oddan DNA profil. V primeru, da  nam ga še niste oddali, ga morate v pisni obliki ( fotokopija DNA profila ) prinesti na vzrejni pregled. Prosimo, da ta dokument OBVEZNO prinesete s seboj.

Enako velja za vse tiste samce in samice, ki že imajo trajno vzrejno dovoljenje, vendar v naši evidenci še nimamo njegovega/njenega DNA profila.

Ta dokument morate obvezno priložiti k prijavi paritve!!

 

Prav tako morate obvezno pred paritvijo preveriti, ali ima veljavno vzrejno dovoljenje izbrani samec oz. izbrana samica.

Seznam vsem aktivnih samcev in samic se nahaja na spletni strani naše DVK.

 

DVK KO  je na svoji 15. korespondenčni seji, ki je bila dne 17.01. 2019 sprejela sledeči SKLEP:

Državna vzrejna komisija za kraške ovčarje ne bo več podpisala nobene paritve samca in samice, ki ne bosta imela izpolnjenih vseh pogojev za vzrejo.

 

Lep kinološki pozdrav!

Branka Krajnc Sluga – predsednica DVK KO